Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Και Ιάπωνες «Γιατροί του Κόσμου» στην Αθήνα



Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα  (24/25/26 Μαϊου 2012) η Διεθνής Σύνοδος των Γιατρών του Κόσμου με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών του  δικτύου από 14 χώρες: Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Γερμανία, Ελλάδα, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία, Ελβετία, Αγγλία, Αργεντινή, Καναδά, Ιαπωνία και ΗΠΑ.
Για την πρωτοβουλία αυτή δοθεί συνέντευξη Τύπου των προέδρων των ΓτΚ Γαλλίας, Ισπανίας και Ελλάδας, Olivier Bernard,  Alvaro Gonzalez και  Νικήτα Κανάκη,  η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24/5 στις 14.00 στην Αίθουσα «Αργυριάδης» στο Έθνικό Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πανεπιστημίου 30, Είσοδος στη Ρήγα Φερραίου).
Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και Στρογγυλό Τραπέζι, με θέμα «Το Δικαίωμα στην Υγεία στα χρόνια της νέας φτώχειας» το οποίο θα διεξαχθεί στις 18.30 και στον ίδιο χώρο,  με τη συμμετοχή του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών,  Θεοδόση Πελεγρίνη, του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών,  Γεώργιου Πατούλη, του Προέδρου Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Δημήτρη Βαρνάβα,  του Βοηθού του  Συνήγορου στον τομέα Κοινωνικής Προστασίας στο Συνήγορο του Πολίτη-Καθηγητή Κοινωνικής Ανρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Γιάννη Σακέλη, των Προέδρων ΓτΚ Γαλλίας και Ισπανίας, Olivier Bernard, Alvaro Gonzalez , του Μέλους του ΔΣ των ΓτΚ Ελλάδας, γιατρού Ιωάννη Μουζάλα .

Γιατροί του Κόσμου στην Ιαπωνία

Οι Γιατροί του Κόσμου στο κατεστραμμένο κέντρο της πόλης Otsuchi (Απρίλιος 2011) πηγή: mdmgreece.gr
Οι Γιατροί του Κόσμου πήγαν για πρώτη φορά στην Ιαπωνία μετά το σεισμό Kobe το 1995. Οι Γιατροί του Κόσμου Ιαπωνίας δημιουργήθηκαν λίγο αργότερα, τον ίδιο χρόνο.
Γνωρίζοντας πως ένα προϋπάρχον σχέδιο έκτακτης ανακούφισης είναι άκρως απαραίτητο, οι Γιατροί του Κόσμου Ιαπωνίας διαμόρφωσαν ένα σχέδιο Δράσης για Εφαρμογή σε Πιθανές Καταστροφές. Ως αποτέλεσμα των εργασιών αυτών, το επίσημο σχέδιο πρόληψης καταστροφών της Ιαπωνίας συνέβαλε σε ένα στενά συνεργαζόμενο δίκτυο μεταξύ της διοίκησης, πυροσβεστικών σωμάτων και του συστήματος μεταφορών και ιατρικής περίθαλψης, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη πρόβλεψης από μέρους μιας ΜΚΟ να παρέχει επιπλέον δράσεις ανακούφισης. Παρόλα αυτά, η έκταση της καταστροφής του Μαρτίου 2011 τους ανάγκασε να αλλάξουν τα σχέδιά τους

柔道グランドスラム2012:ギリシャのイリアディス金メダル





5月27日(日)ロシア・モスクワで開催された柔道グランドスラム・男子90kg級でアテネオリンピックの金メダリスト、ギリシャのイリアス・イリアディスが決勝でロシアのスレミンを一本で破り金メダルを獲得した。
イリアディスは準決勝で昨年2011年東京で開催されたグランドスラムで対戦し勝利したスロバキアのランドルと再び対戦、モスクワでも勝利。続く決勝でロシアのスレミンを破り優勝した。
世界ランキング1位で迎える今夏のロンドンオリンピックでのメダルが期待される。


Ιαπωνία: Ρεκόρ ασύρματης μετάδοσης δεδομένων





H συσκευή των Ιαπώνων ερευνητών που επέτρεψε την μετάδοση δεδομένων στη ζώνη terahertz
Ερευνητές στην Ιαπωνία χρησιμοποιώντας μια νέα μέθοδο έσπασαν το ρεκόρ μετάδοσης δεδομένων με ασύρματο δίκτυο. Χρησιμοποίησαν τη ζώνη terahertz του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος και μετέδωσαν δεδομένα με ταχύτητα 20 φορές μεγαλύτερη από εκείνη των συμβατικών δικτύων ασύρματης δικτύωσης Wi-Fi.
Η ιδέα
Καθώς ο σύγχρονος άνθρωπος γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικός όσον αφορά τη ταχύτητα μετάδοσης των δεδομένων, χρησιμοποιώντας όλο και περισσότερες φορητές ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, ταμπλέτες κ.α) αυξάνεται ταυτόχρονα και η ανάγκη για όσο το δυνατόν πιο γρήγορη μετάδοση δεδομένων.
Ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Τόκιο αποφάσισαν να πειραματιστούν με την ασύρματη μετάδοση δεδομένων, χρησιμοποιώντας τη ζώνη terahertz του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος, δηλαδή το τμήμα μεταξύ των μικροκυμάτων και του υπέρυθρου φωτός.
Η εφαρμογή
Οι ερευνητές κατασκεύασαν μια συσκευή ενός τετραγωνικού χιλιοστού που βασιζόταν σε ένα είδος νανοηλεκτρικής διάταξης που ονομάζεται δίοδος συντονισμένου φαινομένου σήραγγας (RTD). Η συσκευή επέτρεψε τη μετάδοση δεδομένων στη ζώνη terahertz η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να διευρύνει σημαντικά το εύρος ζώνης ενός δικτύου ή μιας σύνδεσης για τη μεταφορά των δεδομένων.
Το σύστημα των Ιαπώνων ερευνητών μετέδωσε δεδομένα με ταχύτητα 3GB/δευτ. η οποία είναι 20 φορές μεγαλύτερη από εκείνη των δικτύων ασύρματης δικτύωσης που χρησιμοποιούνται σήμερα. Θεωρητικά η ζώνη terahertz μπορεί να επιτρέψει την ασύρματη μετάδοση με ταχύτητα 100GB/δευτ. η οποία είναι 15 φορές υψηλότερη από εκείνη που θα προσφέρει το νέο πρωτόκολλο ασύρματης δίκτυωσης 802.11ac που αναπτύσσεται αυτή την εποχή στη βιομηχανία της τεχνολογίας.
Προς το παρόν η ασύρματη μετάδοση δεδομένων στη ζώνη terahertz έχει τοπικό χαρακτήρα αφού το «βεληνεκές» της περιορίζεται σε ακτίνα περίπου δέκα μέτρων. Όπως έγινε γνωστό οι Ιάπωνες ερευνητές έχουν ξεκινήσει ήδη προσπάθεια για να αναβαθμίσουν το ασύρματο σύστημά τους ώστε να μεταδίδει ακόμη ταχύτερα και ακόμη πιο μακριά τα δεδομένα.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ Science